fbpx
 
Sanger til bryllup

Sanger til begravelse

Begravelsesseremonien

Jeg har et stort repertoar av sanger til begravelse, og jeg øver inn det dere ønsker at jeg skal spille.

Jeg kan komme hjem til dere

Gjennom mitt møte hjemme hos dere, ønsker jeg å vite mest mulig om det mennesket som er gått bort. Jeg ønsker at dere finner frem bilder av denne personen. Bilder fra hytta, ferier, barn, eller rett og slett bilder som sier noe om denne personen. gjennom dette arbeidet dukker det opp ting. Dikt og musikk man husker at han eller hun var glad i.

Begravelse

Musikk bringer frem minner

Mange minner dukker opp når man synger, lytter til, eller spiller musikk. Disse minnene som musikken frembringer, kan være en lindring. Musikk har en helt spesiell evne til å vekke følelser. Mennesker i sorg opplever ofte at de har et sterkt behov for gode og estetiske øyeblikk. Kanskje man vil suge inn livet når døden banker på...
Det å arbeide med disse minnene kan ses på som en del av et større tilbakeblikk på livet. Det kan forstås som menneskers behov for å oppleve mening i et levd liv. Å fokusere på minner kan være noe som vekker minner om hvem dette mennesket var, viktige personer, og hendelser i dette menneskets liv. Hva er dette menneskets opprinnelse, hvor kom det fra?

Gjennom mitt møte hjemme hos dere, ønsker jeg å vite mest mulig om det mennesket som er gått bort. Jeg ønsker at dere finner frem bilder av denne personen. Bilder fra hytta, ferier, barn, eller rett og slett bilder som sier noe om denne personen. Gjennom dette arbeidet dukker det opp ting. Dikt og musikk man husker at han eller hun var glad i.

Sanger til begravelse

Har dere mistet en farfar? Se denne filmen og se for dere bilder av deres egen farfar her. Hvor kom han fra? Hva betydde noe for han? Hva var han glad i? Denne filmen med bildene av akkurat “din” farfar kan være fint å vise under et minnesamvær. Det kan være med på å lindre sorgen, hedre din farfar, og kan minne oss alle om hvor viktig livet er…

en vinge

En sang jeg laget

I 2006 sovnet vår herlige fineste Mia inn. Hun ble bare 7 1/2 år. Vi ønsket oss en sang til Mia, og det var ikke vanskelig å spørre Jens Petter om hjelp. Han laget en nydelig tekst og melodi. Denne sangen heter «en vinge». Jens Petter var også med i begravelsen og fremførte sanger vi ønsket. Det ble gjort på en fin og verdig måte. Vi kan absolutt anbefale Jens Petter.

Klem fra Siw og Svein Arne.

det føltes som æ ga dæ
bare en vinge
men æ sverge og du veit det
æ villa gitt dæ to
æ bar dæ gjennom natta
æ ga dæ all mi tid
men en ting kan ingen ta i fra mæ
når æ tenke på dæ dæ
når æ hold omkring dæ inni mæ
når æ viske navnet ditt
da e du mi
da e du fremdeles mi

det føltes som å fly
med bare en vinge
men du sverga og æ veit det
du villa gitt mæ to
du bar mæ gjennom natta
du ga mæ all di tid
men du ble tatt i fra mæ
men når æ tenke på
når æ hold omkring dæ inni mæ
når æ hviske navnet ditt
da e du mi
da e du fremdeles mi

Et minne for livet – Et minne om livet

Pris

Å si noe eksakt om pris er vanskelig. Hvor mye mye ønsker dere? Dette tilbudet skal være fleksibelt. Fra at dere bare ønsker musikk under selve seremonien, eller til at dere ønsker jeg skal lage en film for dere. Og om hvor langt unna Trondheim det skal foregå.