fbpx

Sanger til begravelse

Når du har mistet en du er glad i, er du fylt av en stor sorg. Sang og musikk bringer frem minner. Sammen med bilder kan disse minnene blir brukt til å lage en liten film om den som er død.

  • Hvem var han/hun?
  • Hva betydde noe for dette mennesket?
  • Hvor kom det fra?
  • Hva ville den avdøde ønsket selv å vist frem fra sitt liv?


Sanger til begravelse

Musikk er en viktig del av en begravelse eller en seremoni

Dette kan være starten på et sorgarbeid. Hvor man i tillegg til å oppleve sorgen “her og nå”, kan minnes livet med det mennesket. Det kan være en måte å hedre dette mennesket på. Hedre livet. Denne filmen kan vises på et minnesamvær, og kan, om ønskelig, deles på digitale medier. Det kan være et minne “om livet” og et også et minne “for livet”. Så kan man gå fra begravelsen med sorgen, men også med mange gode minner.

La meg vise deg et eksempel

Eksempelvis viser jeg deg denne filmen “ein farfar i livet”. Finn frem det første bildet som finnes av denne farfaren. Finn frem bilder fra det første bildet du har med denne farfaren.

Hvor var det? Når var det? Hva var det han var opptatt av? Hytta si, barnebarn, ferieturer som betydde mye for han. Hvilke bøker likte han, likte han noe musikk spesielt godt?

Finn frem et bilde av farfaren din med det aller største smilet. I hvilken situasjon var det? Når var det han “var i sitt ess”?

Kanskje du også kan finne frem dikt han likte godt. Kanskje jeg kan filme deg mens du leser diktet mens du sitter i godstolen hans? På denne måten hedrer du denne flotte farfaren din. Ønsker du selv å synge i videoen? Jeg kan hjelpe deg med det aller meste.

 

La meg hjelpe deg!

No Comments

Post A Comment